Print

Podaci kompanije | organizacije

Kompanija | Organizacija
Ekofungi doo
PIB
107696719
Logo | png jpg | max 300 KB
Adresa
Zrenjaninski put bb, Beograd Serbia
Vrsta organizacije ili kompanije
Privatno preduzeće
Osnovna delatnost organizacije ili kompanije
Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo
Sektor
Poljoprivreda
Obim
Međunarodni
Ključno područje
Proizvodnja
Projekat razrađen u partnerstvu
Ne
Datum početka
22-08-2012
Datum završetka
25-03-2016
Status projekta
Okončan
Vrsta finansiranja
Privatno
Jezik originalnog sadržaja
Srpski
Naslov
Wate to taste to the 21st century food
Uvodna fotografija | png jpg | Max 300KB
Uvodni tekst
Tehnologija uzgoja gljiva je jedina je biotehnoloska metoda koja na profitabilan nacin konvertuje celulozni otpad u kvalitetnu hranu
Više
Zahvaljujuci primeni bioloskih mehanizama, slozeni lignocelulozni ostaci iz poljoprivrede i sumarstva konvertuju se u kvalitetnu, u nasem slucaju, organski sertifikovanu namirnicu. Primenjena tehnologija u preradi nus proizvoda stocarstva i celuloznih ostataka biljnih proizvodnji, iskljucivo je bazirana na mikrobioloskim procedima. Jedan segment ovih procesa je inovativan i zasticen kao know how u vlasnistvu Ekofungija. Inovacija je zasluzna za potpunu eliminaciju emisije stetnih gasova, inace enormnu u standardnim tehnologijama, i drasticno umanjenje uttoska energije. Proces rezultira jestivim gljivama. Sekundarni proizvod ovog ciklusa (istroseni substrat i kompost) se plasira dalje u poljoprivredne aktivnosti, stocarstvo, hortikulturu i povrtarstvo, i to kao komponenta stocne hrane li dodatak zemljistu. Viskove proizvoda iz povrtarstva Ekofungi preuzima od korisnika substrata, radi proizvodnje finalnog proizvoda, odnosno, kada je sekundarni proizvod u pitanju, (stajnjak, celulozni ostaci) on dolaze natrag u proizvodnju gljiva. Cirkularna proizvodnja u slucaju Ekofungija je primer cirkularne ekonomije, jer svaki segment rezultira trzisno vrednim proizvodom, te obezbedjuje i tzv.multiple cashflow, najvazniji faktor koji razlikuje cirkularne od recirklazne proizvodnje.Proces u Ekofungiju rezultira sa organski sertifikovanom paletom proizvoda. Primer cirkularno novativnog modela koji je primenhen u Ekofungiju je uvrcen u curiculum katedre za sistemski dizajn Politehnickog fakulteta, univ.u Toronu i Ekonomskog fakulteta Univ.u Pecuju. U ovom slucaju, ne radi se o studiji vec primenjenoj tehnologiji.
You Tube Video
Odricanje od odgovornosti:

Privredna komora Srbije kao pružalac usluga CE HUB-a i interaktivne platforme za cirkularnu ekonomiju, u skladu sa relevantnim propisima Republike Srbije, odgovorna je za sadržaj koji je prezentovan na našoj web lokaciji circulareconomy-serbia.com, pa smo stoga sadržaj pripremili veoma pažljivo. Ipak, ne preuzimamo nikakvu odgovornost za tačnost, potpunost ili blagovremenost ponuđenih informacija u delu koji se odnosi na interaktivnu platformu, u delu registracija članice, kao i podataka koji se unose u Studiju dobre prakse. Ne preuzimamo nikakvu odgovornost za tačnost podataka unetih u delu Studije dobre prakse kao ni za tačnost unetih podataka od strane registrovanih članica platforme. Takođe, ne preuzimamo odgovornost za bilo kakvu štetu koja direktno ili indirektno proističe iz upotrebe ovih web stranica. Administrator platforme zadržava pravo da ukloni sadržaje koji su neprihvatljivi. U naknadnim diskusijama je zabranjen unos komentara koji nemaju veze s temom. Svaki komentar koji se ne odnosi isključivo na temu teksta biće obrisan.

Podaci Administratora Priloga Studije

Ime
Ivanka Milenkovoc
Privredna-komora-Srbije
nemacka-saradnja-giz

Ova platforma je napravljena uz podršku
Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).
Informacije i mišljenja objavljena na platformi,
kao i njen sadržaj 
ne predstavljaju nužno gledišta UNDP-a.

undp-srbija
undp-serbia

Ova platforma je napravljena uz podršku
Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).
Informacije i mišljenja objavljena na platformi,
kao i njen sadržaj 
ne predstavljaju nužno gledišta UNDP-a.